Combifit Klantbeoordelingen met ekomi.nl

Bostik Ardaflex XXL 18 kg

Combifit Klantbeoordelingen met ekomi.nl
Bostik ArdaFlex XXL is een poederlijm met lichtgewicht vulstoffen speciaal voor groot formaat tegels. Geschikt voor verschillende toepassingsmogelijkheden door te variëren met de waterverhouding.
€ 28,90
Incl. BTW: € 34,97

Levertijd 1-2 werkdagen

 • Supersnelle levering
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Altijd professioneel advies
Productnummer:  230000000114

Voordelen

 • Hoog standvermogen
 • Voor grootformaat keramische tegels
 • Voor binnen- en buitentoepassingen
 • Licht verwerkbaar

Toepassing 

Ardaflex XXL is geschikt voor het lijmen van alle keramische tegels, vooral grootformaat, tegen wanden in binnen- en buitentoepassingen. Verder kunnen niet verkleuringsgevoelige natuur- en kunststeenplaten worden verlijmd. Ook geschikt voor vloerverwarming. Ardaflex XXL kan ook gebruikt worden als reparatiemortel voor het opvullen van gaten, verdiepingen en scheuren tot een laagdikte van max. 20mm.

Verwerking

Ondergrond: De ondergrond moet vast, droog en vrij van verontreinigingen of scheidingslagen zijn. Tevens dienen bij het verlijmen van groot formaat tegels de wanden en/of vloeren vlak te zijn
Mengen: Ardaflex XXL wordt met leidingwater in een schone kuip klontvrij gemengd. Voor het mengen wordt een mengmachine geadviseerd. Na een rijptijd van ca. 3 minuten wordt de mortel nogmaals kort doorgeroerd en is daarna direct verwerkbaar. Het aangemengde materiaal kan ca. 3 - 4 uur worden verwerkt.
Aanbrengen van de lijm: Ardaflex XXL wordt van te voren met de gladde zijde van een tandspaan in een dunne laag op de ondergrond aangebracht. Aansluitend wordt in de verse contactlaag nieuwe mortel aangebracht en met een voor het tegelformaat geschikte tandspaan afgekamd. Er mag slechts zoveel ondergrond worden vóórgelijmd, dat de te verlijmen producten nog in het verse lijmbed kunnen worden geschoven.

Productnummer: 230000000114
GTIN/EAN: 4026923604794
Merk: Bostik

Download alle documenten behorende bij dit product

.PDF Veiligheidsblad_Bostik_Ardaflex_XXL

.PDF Technische datasheet

ArdaFlex XXL

Ardaflex XXL is na toevoeging van water een hydraulisch uithardende, hoog flexibele dunbedmortel met een extreem hoge aanvangshechting. Door de waterverhouding enigszins aan te passen verkrijgt men een poederlijm die verschillende toepassingsmogelijkheden krijgt. Vanwege de lichtgewicht vulstoffen wordt een hogere bezettingsgraad op de achterzijde van de tegel verkregen ten opzichte van conventionele dunbedmortels. Tevens zorgen deze lichtgewicht vulstoffen voor een lichte en eenvoudige verwerkingseigenschappen. De afgebonden lijmmortel is duurzaam bestand tegen vocht,vorstbestendig en hoog vervormbaar. Ardaflex XXL voldoet aan de eisen C2 TE - S1 volgens DIN EN 12004 / 12002 en voldoet tevens aan de EC1-norm

Eigenschappen

 • Ook voor dubbel hardgebakken tegels
 • Goede lijmbezetting op de achterzijde van de tegel
 • Makkelijk te verwerken
 • Lichtgewicht
 • Zuinig in gebruik
 • Geschikt voor vloerverwarming

Opslag en Stabiliteit

Koel en droog bewaren. Minimaal 12 maanden houdbaar mits ongeopend en koel bewaard.

Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Combifit Reviews with ekomi.nl

Eerder bezochte producten

Bostik Ardaflex XXL 18 kg
Bostik ArdaFlex XXL is een poederlijm met lichtgewicht vulstoffen speciaal voor groot formaat tegels. Geschikt voor verschillende toepassingsmogelijkheden door te variëren met de waterverhouding.

€ 28,90